Wexham School

Slough

Overview
Re-Format have designed a new teaching block and library at  Wexham School, Slough. The three-storey 3000sqm has allowed the school to expand to an 8 FE secondary school in a single phase, including the demolition of modular classrooms that acted as a barrier between the main school campus and its extensive playing fields.

A key concept in the development of the design was to provide a building that defines an external landscaped campus corridor through to the playing fields and for the building to excite and inspire current pupils and upgrade the school’s perception within the community.

The design of the building was broken down into three main ideas:
1. A rational, efficiently organised teaching block which contrasts a more dynamic LRC.
2. The ‘jewel-like’ LRC which was  designed as a transparent two-storey volume housing the new library and sixth form study area.
3. The covered plaza which acts as a new social hub for the school, interweaving the building with the new landscape strategy.

Testimonial
“The new building is amazing and is making such a difference to the school. I really enjoyed working with Re-Format throughout the project.”
– Lawrence Smith, Headteacher

 

 

 

 

 

 

Client
Slough Borough Council & Morgan Sindall

Role
RIBA Stage 0-7

Status
Complete


Categories:
- Architecture
- Education