Wendover Woods Visitors Centre

The Chilterns

Overview
A new visitor centre for the Forestry Commission in The Chilterns. The project comprises a new visitor centre and cafe, rangers welcome buildings, new convenience facilities, new woodland trails, play areas, workshops and a new 600 space parking system. The concept for the centre was to create a simple delicate floating plane suspended on a thin support structure referencing the notion of a ‘forest of columns’.

Testimonial
“I did just want to thank you for all the hard work you have put into the Wendover project over recent weeks and months. There has been some very impressive work delivered by yourself, and it is very much appreciated. I think you very quickly captured what we were looking to achieve and I am now looking forward to it all coming together .”

— Neil Kellet
Head of Recreation- Forestry Commission

Construction Value
£4.5m

Role
RIBA Stages 1-7

Status
Construction production


Categories:
- Architecture
- Community