The Pool House

Haslemere

Overview
A private swimming pool, gym, cycle workshop and greenhouse complex set in the grounds of a large detached house in Haslemere with long ranging views over the South Downs.

The project seeks to create a leisure complex from a disused section of the grounds and sets up a new geometry with the existing house to create an improved approach to the house. The design is one of a wrapping stone enclosure with a delicate placed copper roof and central glazed roof light. Thin frame glazing surrounds the pool to allow views out to newly created themed gardens within the grounds.

Testimonial
“The key strengths of Re-Format were firstly, to listen closely to our specification and ideas, and develop an outline concept design that really fulfilled them; secondly to have a clear driving vision and try to stick to it – yet also be pragmatic about compromising where otherwise money would have been simply wasted; thirdly to have the detailed design and project management know-how to support effectively through all the inevitable construction challenges. I thoroughly recommend them and they can be justly proud of the result.”

— Private Client

Awards
The International Design & Architecture Awards 2017 — Shortlisted

Client
Private Client

Construction Value
Undisclosed

Role
RIBA Stages A-L

Status
Completed

Completion Date
2016