Edward Bryant School

Bognor Regis

Overview
The project comprises a 2 storey extension to an existing primary school in Bognor Regis, West Sussex. The extension accommodates a rise in pupil numbers from a 448 place 2 form entry to 630 place 3 form entry. The new build accommodation includes a new double height main entrance, reception, admin facilities and offices, 9 new classrooms, a studio space, group room, WCs and a new hall. In addition existing facilities were converted and refurbished to provide a new learning resource centre and large staff room.

To achieve a tight programme the building was designed as a steel framed structure with lightweight metal framing clad in brickwork. The brick external envelope provides a robust, easily maintained building which shall weather well. The building is naturally ventilated and hit and miss brick panels conceal an acoustically attenuated passive ventilation system which provides tempered air and secure night cooling. To the rear of the classrooms air is extracted through passive stacks which also provide daylight. The building utilises ceiling mounted radiant panels for heating.

Construction Value
£2.85m

Role
RIBA Stages A-L

Status
Complete


Categories:
- Architecture
- Education