Down Grange Sports Pavilion

Basingstoke

Overview
Re-Format designed an innovative and attractive home to suit the seasonal track side accommodation requirements for an all weather athletics track. The client, Basingstoke and Dean Borough Council, required a building that would provide unobstructed views of the track for officials and that could be transformed when not in use to provide a structure that is fully resistant to unauthorised out of hours access and vandalism.

The solution comprised of a simple steel timber clad frame with sliding panels which could be opened to reveal a fully glazed control room and closed to create a ‘sealed box’ when not in use. The resulting elevations are aesthetically pleasing when opened or closed whilst meeting the client’s requirements for robustness and low cost.

Client
Basingstoke & Dean Borough Council

Construction Value
£250k

Role
RIBA Stages A-L

Status
Complete


Categories:
- Architecture
- Community