Canford School Teaching Unit

Dorset

Overview
A conversion and first floor extension of an existing single storey science block to provide additional general teaching classrooms and to upgrade the existing external fabric. A unique design involves a new structural table sitting over the existing building that allows the classrooms to remain in use whilst the first floor is completed.

The ground floor windows and walling are replaced to match the first floor during the summer recess. The final outcome will appear to be a completely new building externally whilst containing pre-existing accommodation in a seamless envelope.

Testimonial
“Re-Format’s work is very good. I have enjoyed working with the firm on this project. Most significantly I think the project lead is an excellent architect and I work well with him. His detailing, knowledge and understanding is superb. He is quick to respond, generous in his efforts to help the school get what they want and really tuned in to my thoughts and ideas.”

— Andrew Bruce, Estates Bursar, Canford School

Client
Canford School

Construction Value
£4m

Role
RIBA Stages A-L

Status
Complete

Completion Date
2013


Categories:
- Architecture
- Education