Alice Holt Visitor Centre

Alice Holt Forest

Overview
A new visitor and cycle centre for the Forestry Commission at Alice Holt Forest. The centre houses a much needed large café area, which doubled the previous seating capacity, and a separate cycle centre providing cycle hire, maintenance and retail. The building also houses the ranger’s office and welfare facilities.

Testimonial
“Re-Format have been an integral part to securing the detail design of the upcoming developments at our Alice Holt woodland park. Taking an outline design through to a functional detailed level – that not only looks in keeping with the site but also is operationally fit for purpose, has not been an easy task. Their advice and knowledge has been invaluable on a number of levels, from deciding finer details such as material choices through to guidance and support on potential planning pitfalls. As we move towards the delivery of the project, I look forward to using their support again to deliver a first class facility as their vision comes to life.”

— Adam Godwin, District Recreation Manager – Forestry Commission

Client
The Forestry Commission

Construction Value
£1.3M

Role
RIBA Stages A-L

Status
Complete


Categories:
- Architecture
- Community